×

Next:

Ravey Street

<1 of 8>

The top floor of a warehouse building in Shoreditch was the starting point to create additional space for a family who had lived for many years in an open plan arrangement. The existing flat roof was strengthened to accommodate the new structure and an opening formed for the new spiral staircase.  Negotiations took place to secure ownership of the roof space and for planning permission to extend over the existing flat roof.

The extension accommodates a new bedroom, shower room and sitting room with terrace that has views over London. It was important to provide areas to escape to away from the large open plan kitchen, dining and living space below. The spiral staircase is the central pivotal element and marks the entrance to the flat which incorporated a previously space consuming lobby. The staircase separates the kitchen / dining area from the living space whilst allowing views across. Two further bedrooms and a bathroom were created on the main living floor for the children.